Bayaran Adsense Untuk Bulan Mac 2016 – USD 438.05

Bayaran Adsense Untuk Bulan Mac 2016 – USD 438.05

Salam blogging untuk semua. Bloger dah terima bayaran Adsense ? Alhamdulillah, berita gembira untuk pemilik akaun adsense adalah apabila menerima email daripada Google yang menyatakan, bayaran telah pun dibuat.  Sebelum aku mula tulis entri kali ini, aku rujuk-rujuk dengan awek adsense ni. Menurut perkara dalam TOS nya, perkara no.9,  “anda boleh mendedahkan dengan tepat jumlah bayaranTeruskan Membaca…

Ada Blog? Jana Pendapatan Dengan Mobicow

Ada Blog? Jana Pendapatan Dengan Mobicow

Sudah sekian lamanya anda mempunyai blog. Malangnya, mungkin permohonan adsense anda masih belum diluluskan, dan akaun nuffnang anda sukar untuk mencapai jumlah yang boleh untuk dikeluarkan. Kecewa dan sedih. Mobicow mungkin alternatif pendapatan yang boleh anda gunakan. Buat duit dalam USD ! APA ITU MOBICOW ? Secara ringkasnya Mobicow adalah pengiklanan untuk medium di telefonTeruskan Membaca…

Pendapatan Bulan Keempat JDR 2016 – Kerja Dari Rumah

Pendapatan Bulan Keempat JDR 2016 – Kerja Dari Rumah

Salam blogging. Alhamdulillah, ada juga pendapatan sampingan untuk bulan ke empat bagi tahun 2016 ini.  Ya sedikit lewat untuk diceritakan disini, sebab bayaran yang diterima daripada JobDiRumah (JDR) ni kebiasaannya diterima seawal 5hb hingga 10hb. Untuk komisen JDR bagi April ini, diterima pada 8hb yang lalu. Semakin ramai yang telah berdaftar dengan JDR. Mereka yang mencariTeruskan Membaca…

Bisnes Kuih Raya | Kena Cara, Makcik Kaya !

Bisnes Kuih Raya | Kena Cara, Makcik Kaya !

Bisnes Kuih Raya | Kena Cara, Makcik Kaya ! Wah… macam promosi iklan. Tapi inilah hakikatnya. Betul kan? Ada kawan aku yang telah lama berkecimpung dalam menerima tempahan kuih muih raya ni. Bila ditanya pendapatan yang dia boleh dapat, katanya Alhamdulillah… Boleh menampung perbelanjaan anak-beranak, pernah satu ketika, hasil dari jualan kuih raya yang ditempahTeruskan Membaca…

Belajar | Tingkatkan Kemahiran Tambahkan Peluang Dapat Wang !

Belajar | Tingkatkan Kemahiran Tambahkan Peluang Dapat Wang !

Belum terlambat untuk belajar. Kenapa perlu belajar? Dengan belajar kita dapat tingkatkan kemahiran dan pengetahuan dan akibatnya kita tambahkan peluang dapat wang untuk diri kita sendiri dan keluarga. Kenapa Aku buka topik cerita tentang belajar? Ada senario dengan penjelasan panjang lebar aku di bawah, harap-harap sudi-sudilah membaca. 1. SEDANG BELAJAR Untungnya adik-adik zaman sekarang, ledakanTeruskan Membaca…

Cara Untuk Bikin Dan Dapat Duit Dari Internet | Siri 1

Cara Untuk Bikin Dan Dapat Duit Dari Internet | Siri 1

Bagaimana kalau aku bagi tahu ada Cara Untuk Bikin Dan Dapat Duit Dari Internet. Pendapatan sampingan untuk mereka yang rajin berusaha. Keadaan ekonomi yang tidak menentu, kenaikan harga barang, kos sara hidup yang semakin tinggi membuatkan ramai orang buat macam-macam kerja. Ada yang sanggup buat 2 ke 3 kerja dalam sehari. Siang kerja lain, malamTeruskan Membaca…

8 Tahun Bikin Duit Dengan Adsense | Syukur

8 Tahun Bikin Duit Dengan Adsense | Syukur

Genap 8 tahun aku berpeluang bikin duit dengan adsense. Iklan-iklan online dari Google nilah yang menjadi teman setia blog dan website yang aku pelihara. Antaranya yang telah bertapak lama budakhutan.com Alhamdulillah, hasil pendapatannya bolehlah menampung sedikit perbelanjaan bulanan. Kalau merajinkan diri lagi, mungkin boleh setanding gaji pegawai kerajaan. Mungkin korang akan sangka aku akan taip,Teruskan Membaca…

Google Adsense Kini Cakap Bahasa Melayu

Google Adsense Kini Cakap Bahasa Melayu

TAHNIAH untuk semua blogger di bumi bertuah Malaysia ni ! Kalau dulu-dulu bukan main susah lagi untuk mendaftar dan ‘diiktiraf’ atau diluluskan akaun adsense dengan Awek Google ni. Sekarang semuanya dipermudahkan. Aku suspek, Google kini sudah ada awek-awek dan jejaka kacak yang berasal dari Malaysia / boleh cakap Merayu… eh..Melayu… Kalau lihat di blog akuTeruskan Membaca…

Remy

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga 'goblok', tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok.

JoJo

Aku JoJo. Memblog? Aku baru belajar. Aku lihat, rasa dan kongsi. Selamat membaca blog kami ^_^

error: Content is protected !!