PENTING | 5 Pesanan Untuk Suami Dan Bakal Suami

PENTING | 5 Pesanan Untuk Suami Dan Bakal Suami

Ya betul… Ini adalah pesanan PENTING untuk suami dan bakal suami. Lumrah hidup berumahtangga itu ada turun naiknya. Bahtera kehidupan yang dilayari bersama hendaklah dikemudi dengan cermat, baik dan selamat… sehingga ke penghujungnya. Oleh itu jadikan tips atau senarai pendek ini sebagai panduan :- 1. JANGAN BUAT TIDAK TAHU  Hati orang perempuan ni sensitif. BilaTeruskan Membaca…

Bayaran Adsense Untuk Bulan Mac 2016 – USD 438.05

Bayaran Adsense Untuk Bulan Mac 2016 – USD 438.05

Salam blogging untuk semua. Bloger dah terima bayaran Adsense ? Alhamdulillah, berita gembira untuk pemilik akaun adsense adalah apabila menerima email daripada Google yang menyatakan, bayaran telah pun dibuat.  Sebelum aku mula tulis entri kali ini, aku rujuk-rujuk dengan awek adsense ni. Menurut perkara dalam TOS nya, perkara no.9,  “anda boleh mendedahkan dengan tepat jumlah bayaranTeruskan Membaca…

Ada Blog? Jana Pendapatan Dengan Mobicow

Ada Blog? Jana Pendapatan Dengan Mobicow

Sudah sekian lamanya anda mempunyai blog. Malangnya, mungkin permohonan adsense anda masih belum diluluskan, dan akaun nuffnang anda sukar untuk mencapai jumlah yang boleh untuk dikeluarkan. Kecewa dan sedih. Mobicow mungkin alternatif pendapatan yang boleh anda gunakan. Buat duit dalam USD ! APA ITU MOBICOW ? Secara ringkasnya Mobicow adalah pengiklanan untuk medium di telefonTeruskan Membaca…

Pendapatan Bulan Keempat JDR 2016 – Kerja Dari Rumah

Pendapatan Bulan Keempat JDR 2016 – Kerja Dari Rumah

Salam blogging. Alhamdulillah, ada juga pendapatan sampingan untuk bulan ke empat bagi tahun 2016 ini.  Ya sedikit lewat untuk diceritakan disini, sebab bayaran yang diterima daripada JobDiRumah (JDR) ni kebiasaannya diterima seawal 5hb hingga 10hb. Untuk komisen JDR bagi April ini, diterima pada 8hb yang lalu. Semakin ramai yang telah berdaftar dengan JDR. Mereka yang mencariTeruskan Membaca…

Tiada Idea Untuk Blog | Menulis

Tiada Idea Untuk Blog | Menulis

Tiba-tiba kepala rasa sesak… kosong. Langsung tak ada idea atau bingung apa yang nak ditaip ke blog. Pernah rasa macam tu? (untuk blogger dan penulis). Pasti semua yang mengiktiraf diri sendiri sebagai penulis akan alami masalah serupa. Setiap daripada kita ada jalan penyelesaian dan pendekatan yang digunakan untuk atasi masalah kehilangan atau kekeringan idea menulisTeruskan Membaca…

Teruskan CINTA Atau Putuskan CINTA Dengan Blogging ?

Teruskan CINTA Atau Putuskan CINTA Dengan Blogging ?

Assalamualaikum dan salam penghujung Mac 2016… Tujuh bulan tanpa CINTA ? Jadi haruskah aku putuskan cinta atau teruskan cinta dengan blogging? Perghh… Lama Geng. Kali terakhir aku isi blog akuorang ni, 7 bulan yang lalu. September tahun 2015. Tak boleh jadi, kena buat deklarasi ni ! 1. Aku ‘mungkin’ berada dalam dilema, dirundung duka danTeruskan Membaca…

Remy

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga 'goblok', tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok.

JoJo

Aku JoJo. Memblog? Aku baru belajar. Aku lihat, rasa dan kongsi. Selamat membaca blog kami ^_^

error: Content is protected !!